ŠUŇAVA: Obec sa môže popýšiť vlastnou dievčenskou kapelou

03.08.2013 Poprad

Šuňava 3. augusta (TASR) – Podtatranská obec Šuňava sa môže popýšiť vlastnou dievčenskou kapelou. Nesie názov Druhé Ja a funguje už niekoľko rokov. "Momentálne hrá päť dievčat, ale máme aj jedného chlapca, ktorý nám vypomáha. Fungujeme vlastne šesť rokov, zo začiatku sme hrali country a postupne sme sa vlastnou tvorbou vypracovali skôr k folkrocku," objasnila pre TASR kapelníčka Erika Capová, ktorá hrá v skupine na basgitaru.
Kapela koncertuje cez leto po celom Slovensku a celkom sa im darí propagovať vlastnú hudbu i prevzaté veci. "Tvoríme aj vlastné skladby a veľa piesní hráme od Čechomoru. Máme aj huslistku, takže ona má čo robiť, lebo vyrovnať sa ich huslistovi je dosť náročné," dodala Capová.
Skupina sa nezúčastnila na významnejších súťažiach, ale v jednom z českých internetových rádií Samson sa jej podarilo po trojtýždňovom kole umiestniť na prvom mieste v hranosti. "Vysielajú nás tu každý týždeň, takže nás môžu poslucháči počuť. Hrali sme aj v Nemecku, čo je náš asi taký najväčší úspech a koncertujeme po celom Slovensku," zdôraznila Capová.
Najväčším snom tohto šuňavského dievčenského zoskupenia, ktoré okrem iných tvoria tri sestry Capové, je vydať vlastné CD. To je však v dnešnej dobe dosť finančne náročné. "Šetríme peniažky, ako sa len dá, chceme koncom leta natočiť vlastné CD, pretože tých vlastných piesní už máme celkom dosť, momentálne je ich asi deväť. Myslíme si, že by mohli poslucháčov zaujať," dodala Capová. Bez sponzorského príspevku sa im však vydať CD s vlastnými skladbami podarí asi len veľmi ťažko.
 

Vyberte región